Oricine viseaza, mai devreme sau mai tarziu, sa detina o afacere. Daca te afli in acel punct si te gandesti sa iti deschizi o companie, este foarte important sa tii cont ca procesul de infiintare firma este primul pas si, poate, unul dintre cele mai importante pe care le vei face in viata ta de antreprenor. A deschide o societate comerciala sau orice alt tip de entitate economica in Romania este o provocare. Sunt necesare interactiuni cu diverse institutii ale statului, precum si o multime de documente si declaratii. Procesul poate fi complicat, pentru cineva care nu a mai trecut prin el, insa exista si posibilitatea de a-l rezolva mult mai rapid si fara batai de cap. Iata tot ce trebuie sa stii despre ce presupune infiintarea unei afaceri si cum poti proceda.

De ce ai nevoie pentru infiintare firma

In vederea infiintarii unei firme, trebuie sa fii pregatit sa efectuezi o serie de drumuri la ghiseele ONRC si ANAF. La Oficiul National al Registrului Comertului se va intampla cea mai mare parte a procesului. Acolo vei depune dosarul prin care soliciti infiintarea firmei tale. Trebuie sa incluzi in dosar o serie de documente pe care fie le detii deja, fie trebuie sa le generezi. Ai nevoie de un sediu pentru firma ta, iar daca este vorba despre o companie mica sau un PFA, poti avea sediul chiar la resedinta personala. Este nevoie si de un contract de comodat, dar pot fi necesare si semnaturi si declaratii obtinute de la vecinii tai. Lucrurile se simplifica atunci cand ai un sediu dedicat afacerii pe care o creezi, insa tot vei avea nevoie de hartii si va trebui sa efectuezi drumuri.

Daca totul merge bine si dosarul tau este aprobat din prima, iar firma iti este infiintata, ulterior va trebui sa te deplasezi la ghiseele ANAF, pentru a afla ce declaratii trebuie sa depui si ce impozite ai de platit. In cazul in care locuiesti intr-un oras mare, precum Bucuresti, Iasi sau Cluj, ai nevoie de rabdare si nervi de fier, deoarece procesul poate fi unul destul de anevoios. In orice caz, trebuie sa te inarmezi cu rabdare si timp, daca doresti sa iti deschizi o afacere urmand calea conventionala.

Cum poti rezolva lucrurile mai rapid

O solutie mult mai simpla decat sa te ocupi personal de deschiderea afacerii tale este sa contractezi o firma de contabilitate care iti asigura si astfel de servicii. Ai posibilitatea de a scapa de toate drumurile si de incertitudinile pe care le ai in timpul intocmirii dosarului de deschidere a societatii. Tot ce va trebui sa faci este sa raspunzi la solicitarile expertilor pe care ii angajezi sa iti deschida compania. Totul se desfasoara online, iar rolul tau este acela de a oferi toate informatiile si documentele necesare la dosar.

De restul, se vor ocupa persoane cu experienta in domeniul infiintarii de firme. Acest element este foarte important, deoarece experienta este cea care garanteaza ca lucrurile vor merge bine din prima, iar dosarul va fi unul complet.

Keez este o platforma online care ofera servicii de contabilitate si care a inclus in oferta sa si servicii de infiintare a firmei. Poti scapa de drumurile la ghisee, de erorile la intocmirea dosarului, de timpul de asteptare, dar si de banii cheltuiti pentru deplasare si generarea documentelor necesare. Totul se desfasoara online, rapid, ieftin si eficient. Alege sa lasi procesul de infiintare a firmei tale pe mana unor persoane cu experienta in domeniu si care stiu exact pasii necesari a fi urmati, precum si documentele de care ai nevoie.