Toată lumea iubește casele care au piscine, nu? Relaxarea și activitățile distractive de care se pot bucura copiii în timpul verii sunt atracția cea mai mare, în timp ce alții ar argumenta că aspectele legate de întreținere și siguranță ar trebui să fie luate în considerare de către viitorii proprietari înainte de a cumpăra o casă cu piscină.

Piscinele sunt un lux pentru unii și o necesitate pentru alții. Dacă vă gândiți să cumpărați o casă cu piscină sau plănuiți să vă construiți una, aruncați o privire la avantajele și dezavantajele de a fi proprietarul unei piscine.

Recreere

Indiferent dacă locuiți într-un climat cald sau rece, piscinele pot fi de obicei utilizate de proprietarii casei cel puțin 3 luni pe an. Pentru cei care au piscine interioare, vremea nu are nicio influență asupra perioadei utilizării lor.

Avantaje: Piscinele sunt o modalitate excelentă de a face mișcare pentru adulți și copii. Beneficiul suplimentar al exercițiilor fără impact negativ asupra corpului este un plus față de alte tipuri de activități fizice. Copii și adulți deopotrivă, bucurați-vă de joacă și relaxare în jurul unei piscine. Petrecerile de vară la piscină sau o baie târziu în noapte sunt întotdeauna plăcute când deții propria piscină.

Dezavantaje: Piscinele pot fi periculoase pentru copii și pentru cei care nu știu să înoate. În cazul în care decideți că doriți să aveți o piscină, luați în considerare faptul că ar trebui să aveți garduri de siguranță și încuietori adecvate în casa dvs. Proprietarul poate fi considerat responsabil pentru accidentările cauzate în piscină vecinilor sau prietenilor.

Cost

Piscinele sunt o investiție costisitoare. Cumpărarea unei locuințe care are deja o piscină este mai ieftină decât instalarea uneia mai târziu.

Avantaje: În economia actuală a construcțiilor de clădiri, instalarea unei piscine este mult mai accesibilă decât cu ani în urmă. Beneficiul costului se reflectă, de asemenea, în situația revânzării casei. Un potențial cumpărător va fi probabil mai atras de casa dvs decât de una fără piscină.

Dezavantaje: Când vă vindeți casa, este posibil să nu primiți înapoi întreaga sumă investită în ea. Aceasta înseamnă că, dacă instalarea costă 300.000 lei, nu puteți adăuga 300.000 lei la prețul cerut. Amintiți-vă, toate modernizările și renovările casei evoluează în funcție de cerințele actuale ale pieței din zona dvs. Doar un evaluator rezidențial vă poate spune cât de mult valorează piscina dvs. la momentul revânzării.

Întreținere

Întreținerea unei piscine necesită timp, substanțe chimice și cunoștințe de îngrijire a piscinei.

Avantaje: Mulți proprietari de piscine cunosc regulile de întreținere a piscinei și își păstrează piscinele curate. Dacă intenționați să cumpărați o casă fără a avea experiență anterioară în întreținerea piscinei, faceți cercetări înainte de a decide. Există o mulțime de companii profesionale de piscine care oferă întreținere ca serviciu. Luați în considerare să le folosiți dacă nu doriți sa aveți această grijă.

Dezavantaje: Dacă nu aveți grijă de piscina dvs., pot apărea probleme legate de sănătate și siguranță. Este necesară utilizarea adecvată a substanțelor chimice pentru a menține nivelurile corecte ale pH-ului apei. Utilizarea necorespunzătoare poate duce la îmbolnăvirea înotătorilor sau la formarea de alge și alte bacterii în piscină.

Piscinele pot fi un plus frumos pentru casa dvs. Pe www.piscinepremium.ro găsiți informații utile, sfaturi, dar și servicii complete, de la desenul schițelor inițiale până la faza finală a construcției piscinei.