Germania, este una din cele mai puternice puteri  economice din  Europei și în ce privește oferta de muncă, iar cetățenii români, acum membri ai Uniunii Europene, profită din plin de acest lucru.

Relațiile economice bilaterale s-au dezvoltat foarte pozitiv de la aderarea României la UE. Germania este cel mai important partener comercial al României și este cel mai mare investitor străin direct. Investițiile germane în România sunt concentrate în principal în sectorul componentelor auto și al comerțului cu amănuntul. Cu toate acestea, multe sectoare suferă de lipsă de personal și de exodul românilor către Germania a crescut, deoarece sunt oferite salarii și condiții mai bune.

Mulți români călătoresc în Germania în scop de muncă. Cea mai des folosită metodă de transport o reprezintă transportul de persoane cu microbuze.

Activitatea profesională a cetățenilor străini pe teritoriul național poate fi desfășurată numai cu un aviz de muncă sau un permis de muncă .

Conform reglementărilor Uniunii Europene, fiecare cetățean UE / SEE se bucură de aceleași drepturi de muncă ca și cele aplicate cetățenilor români și, prin urmare, nu au nevoie de un permis de muncă . Cetățenii străini care sunt resortisanți ai unor țări terțe , pot lucra în România numai după obținerea unui permis de muncă și, ulterior, a unei vize de lungă ședere pentru muncă și a unui permis de ședere.

Există mai multe tipuri de permise de muncă care pot fi acordate cetățenilor străini: pentru lucrătorii permanenți, lucrătorii sezonieri, pentru stagiari, pentru sportivi, pentru lucrătorii transfrontalieri, permisul de muncă nominal. În funcție de categoria activității dvs., dreptul de a vă prelungi șederea temporară în scopuri de angajare poate fi prelungit până la 1 an, ca regulă generală. În ceea ce privește lucrătorii cu înaltă calificare, șederea lor poate fi prelungită până la 2 ani.

Zgr.ro vă propune un serviciu de transport persoane microbuz, calitativ și sigur transport România Germania. Veți beneficia de cele mai bune condiții de călătorie la prețuri foarte competitive.

Microbuzele pleacă în curse regulate România – Germania și Germania – România de două ori pe săptămână. Toți călătorii beneficiază de transport de la adresa de plecare la adresa de destinație, pentru un maximum de confort.

Un alt avantaj pentru familiile din România este că pot trimite colete către cei dragi, cu serviciul transport colete Germania, oferit de zgr.ro, la prețuri foarte avantajoase.

Se pot trimite gratuit colete de 40 de kg, dar și colete mai mari, unde se taxează în plus fiecare kg peste limita de 40 kg.