O rochie are darul de a accentua feminitatea și să te transforme într-o apariție  remarcabilă.  Dar nu toate rochiile pe care le vezi pe manechine  te pot avantaja, motiv pentru care ai nevoie de multă atenție pentru a le selecta atunci când le cumperi. Mai ales dacă vrei să incluzi în garderoba ta modele de rochii elegante pe care să le poți purta și la birou,  dar și la un eveniment, lista ta se restrânge destul de mult.

Pentru a veni în ajutorul tău îți vom oferi câteva recomandări utile pentru a putea să cumperi mai ușor rochia potrivită.

Cum să alegi cele mai potrivite rochii elegante pentru birou și evenimente?

Ritmul vieții cotidiene este atât de alert încât de cele mai multe ori este mai la îndemână să porți pantaloni cu o bluză sau o cămașă dar o astfel de combinație nu este potrivită mai ales dacă după orele de muncă ai fost invitată la un restaurant sau la un eveniment.

Rochie office potrivită și la cină

Rochiile potrivite pentru a servi atât unei zile petrecute la birou pentru ca mai apoi să fie potrivite și pentru o cină în oraș sau chiar la un eveniment, trebuie să îndeplinească o serie de criterii esențiale. În primul rând, rochia pe care o alegi trebuie să fie realizată din materiale de calitate, potrivite stilului tău personal dar și tipului tău de siluetă. Dacă ai șoldurile mari, alege un model de rochie care pune accentul pe partea de sus a corpului. Pentru femeile mici și grațioase cel mai bine li se potrivesc modele de rochii elegante care să fie din materiale ușoare, care să nu adauge prea mult volum și să nu fie foarte lungi pentru a nu oferi senzația că sunt mai scunde decât sunt de fapt.

Cum feminitatea nu constă în silueta, ci în atitudine, dacă porți rochii XXL nu îți refuza plăcerea de a purta o ținută seducătoare deoarece pe Zonia.ro, magazin online,  găsești modele  de rochii care să te avantajeze indiferent de ocazie și mărime. Ca inspirație, femeile plinuțe pot purta rochii ușoare din voal cu volane în zona decolteului, tivul mai jos de genunchi, îți va subția în mod vizibil silueta și îți va oferi eleganță.

Calitatea, un aspect important de care să ții cont atunci când alegi rochia potrivită

În cazul în care se impune să ai un anumit cod vestimentar la birou, de exemplu unul mai sobru, atunci cel mai bine este să optezi pentru o rochie neagră la care să schimbi eventual accesoriile pe care le porți pentru a fi potrivită și la un eveniment la care urmează să participi seara. Calitatea este aspectul cel mai important pe care trebuie să îl urmărești dincolo de a fi doar potrivită pentru tine. Nu este nevoie să investești într-un brand recunoscut la nivel mondial dar toate detaliile începând de la croială până la cusătură trebuie să fie perfecte pentru a-ți oferi posibilitatea de a avea un look demn de admirat. De asemenea, trebuie să ții cont și de tipul evenimentului la care urmează să participi, astfel încât să poți alege un model de rochie potrivit în ambele contexte.

Ținând cont de aceste câteva recomandări va fi mai simplu să găsești un model pe care să îl porți pentru două ocazii diferite cu ușurință.