echipamente profesionale pentru un service auto

Sunteți mecanic auto și doriți să deveniți independent și să vă deschideți un service auto? 

Una dintre întrebările adresate cel mai des de cei care se gândesc să deschidă un service auto este ce abilități sunt necesare. Intenționați să deschideți un service auto și probabil vă întrebați ce calificări sunt necesare și dacă este posibil să deschideți un service auto fără diplomă.

Dacă aveți experiență profesională în domeniu, aveți deci opțiunea de a vă deschide service auto fără diplomă. Al doilea lucru este să vă alegeți locația. Cu siguranță, nimic nu vă împiedică să-l amenajați în spațiul disponibil  de acasă.

Cu toate acestea, trebuie respectate condițiile de sănătate și siguranță. Așadar, aveți grijă la ventilatie, iluminare adecvată și asigurați-vă că podeaua este antiderapantă.

Cum se deschide un service auto: care sunt pașii?

Primul pas: faceți un studiu de piață și faceți un plan de afaceri

Acest pas este esențial deoarece vă va permite să faceți un bilanț al proiectului dumneavoastră și să vă asigurați viabilitatea. Scrierea unui plan de afaceri este un pas aproape obligatoriu pentru orice companie.

Va trebui să studiați piața pentru zona geografică în care activați. Există deja alte service-uri auto? Sunt multe? Care sunt prețurile?

Al doilea pas: alegeți spațiul, echipamentul și serviciile oferite

În mod evident, atunci va trebui să găsiți un loc unde să vă desfășurați activitatea. Acest spațiu trebuie sa permită să puteți găzdui infrastructura necesara exercitarii profesiei de mecanic auto, este deci o investiție importantă.

Veți avea mai multe variante în acest sens, printre care și posibilitatea de a cumpăra sau închiria localul. Acest lucru va depinde de fapt de mijloacele financiare pe care le aveți atunci când începeți acest proiect. Puteți începe foarte bine prin a închiria spațiul și apoi să ajungeți să îl cumpărați.

Apoi, pentru a vă putea desfășura activitatea zilnică va trebui neapărat să cumpărați echipamente (piese mecanice, ulei de motor, anvelope). De asemenea, va trebui să setați serviciile pe care doriți să le oferiți clienților dumneavoastră: doriți să stabiliți tarife fixe? Care sunt serviciile pe care doriți să le oferiți? Inspecție tehnică, schimbare de ulei sau vulcanizare?

Pasul trei: alegeți structura juridică

Ultimul pas este acela de a vă alege structura juridică și va trebui să faceți o comparație a statutelor. Vreți să vă deschideți un service auto ca liber profesionist sau ați prefera să treceții prin crearea unei firme? Fiecare opțiune are avantajele și dezavantajele sale.

A fi liber profesionist vă permite să începeți activitatea rapid cu costuri mai mici, există un sistem fiscal și social avantajos, dar principalul dezavantaj este că bunurile personale nu sunt în principiu protejate. Prin urmare, este un statut potențial periculos. În schimb, trecerea prin crearea unei companii vă permite să creați o structură independentă care vă protejează în mod direct toate bunurile personale.

Cu toate acestea, va trebui să țineți conturi adecvate, iar taxele sunt adesea mai mari. Celălalt avantaj al trecerii prin crearea unei companii este credibilitatea pe care o aduce în ochii clienților, motiv pentru care majoritatea mecanicilor auto care decid să-și deschidă service auto trec prin crearea unei companii, și în special a unui SRL.

Ce este esențial pentru a deschide un service auto auto?

Întrucât știți deja să înființați un service auto, cum să-l mențineți să funcționeze eficient, este timpul să treceți la subiectul echipamentelor necesare. În acest sens, totul depinde de fondurile disponibile. Atunci când investiți în unelte auto și echipamente profesionale pentru un service auto, ar trebui să luați în considerare cu atenție și să țineți cont de sfera serviciilor oferite.

Oricum, veți avea nevoie cel puțin de diverse tipuri de cricuri auto, dispozitive de măsurare, extractoare mecanice, seturi de chei, instrumente de reglare a ambreiajului; prese hidraulice sau compresor. Desigur, nimic nu vă împiedică să investiți în diferite tipuri de dispozitive avansate tehnologic, dar în cazul acestora poate fi necesar să aveți certificate corespunzătoare care să le autorizeze.

Există și echipamente supuse supravegherii tehnice. Acestea pot fi, de exemplu, macarale rulante, ascensoare sub presiune, etc. Ca urmare, va trebui să solicitați supraveghere tehnică. Într-adevăr, vă va fi trimis un inspector pentru a efectua o examinare amănunțită a echipamentului. Rezultatul acestui studiu va decide dacă veți obține un permis de utilizare.