Somnul este un criteriu vital pentru sănătatea noastră fizică şi psihică şi pentru funcţionarea în condiţii optime a organismului nostru. Asigură-te că îi oferi acestuia doza necesară de odihnă şi investeşte în articole de specialitate care să îţi ofere cele opt ore de somn necesare în cel mai bun confort.

Relaxează-te

În momentul în care te-ai băgat în pat, încearcă să te detaşezi total de toate grijile şi problemele de peste zi. Dacă îţi vei încărca creierul cu astfel de gânduri negative, somnul va întârzia să apară iar tu nu vei face decât să cazi pradă emoţiilor negative. Mai mult, pentru o relaxare completă, încearcă să desfăşori înainte de ora de culcare câteva activităţi care-ţi fac plăcere şi care te ajută să nu devii anxios. Spre exemplu, fă o baie relaxantă, după care ascultă o muzică care te face fericit iar apoi aromatizează-ţi dormitorul cu câteva uleiuri esenţiale care ajută la calmare, precum lavanda sau iasomia. Dacă vrei ca a doua zi să te găsească energic şi plin de viaţă, încearcă să ai grijă de starea ta de spirit şi de somnul tău.

Aeriseşte şi pregăteşte-ţi dormitorul pentru somn

Este dovedit faptul că dormitorul trebuie să fie unul cât mai bine organizat, igienizat şi aerisit, pentru a ne putea îndeplini somnul în cele mai bune condiţii. De asemenea, este bine să ai grijă ca atunci când te pui la somn, să elimini orice element zgomotos din jur, care ţi-ar putea perturba liniştea şi orele de odihnă. Şi lumina este un factor foarte important care ne poate influenţa somnul, de aceea este indicat să tragi draperiile şi să te asiguri că nu ai în jur aparate electronice care emit lumină. Dacă îţi asiguri un loc cât mai întunecat, creierul tău poate primi mesajul că este timpul pentru odihnă.

Optează pentru pernele ortopedice de dormit

Ştim cu toţii că un somn odihnitor ne influenţează foarte mult nivelul de energie pentru a doua zi. Astfel, merită să investim într-o pernă ortopedică de dormit care să ne confere un somn de calitate şi care să ne menţină curbura naturală a gâtului în timpul somnului, pentru o poziţie corespunzătoare. Dacă vrei să încerci un astfel de produs, alege să vizualizezi gama de perne ortopedice oferită de către Better Posture. Aici vei găsi exact soluţia ideală pentru nevoile tale.

Spre exemplu, dacă ţi-a captat atenţia perna cervicală ortopedică, află că eşti unde trebuie. Acest produs îţi aduce numeroase beneficii, precum ameliorarea durerilor de gât şi de spate din timpul somnului, îmbunătăţirea circulaţiei sângelui sau distribuirea greutăţii în mod uniform şi alinierea corectă a coloanei.

Ai şansa de a opta şi pentru o pernă ortopedică din spumă cu memorie, special concepută pentru tine şi pentru susţinerea posturii tale din timpului somnului, în special datorită spumei cu memorie, care asigură un somn cu adevărat odihnitor, care te va ajuta să te trezeşti energic a doua zi.

De asemenea, pentru a-i da şansa coloanei noastre vertebrale să stea într-o poziţie corectă atunci când lucrezi de la birou sau când şofezi, nu ezita să vizualizezi şi gama de perne ortopedice pentru spate şi pentru şezut de la Better Posture. O astfel de pernă are rolul de a diminua presiunea pe care o exercităm asupra şezutului şi ne poate asigura confortul optim de care avem nevoie, indiferent dacă ne aflăm în scaunul de birou, în fotoliu sau la volanul maşinii noastre.

Stabileşte-ţi un program de somn şi respectă-l

Dacă pierzi nopţile, nu vei face decât să grăbeşti apariţia cearcănelor şi să nu reuşeşti să auzi alarma a doua zi. Dacă stabileşti o oră fixă de trezire şi una de culcare, organismul tău va începe să aibă un ritm normal iar tu nu te vei mai chinui să adormi sau să te trezeşti dimineaţa. În cazul în care te simţi foarte epuizat peste zi, cel mai bine optează pentru somnul de după-amiază, pentru a nu da peste cap programul de somn obişnuit.