Te gândești să faci un curs de content writing? Dar oare cât de mult te poate ajută acesta? Și cât de sigur este că după ce îl finalizezi vei putea să spui despre ține că ești un content writer? Există foarte multe temeri și prejudecăți legate de un astfel de curs dar dacă te gândești să faci un astfel de curs atunci da, merită să îl parcurgi. Totuși, este bine să nu îți setezi așteptări foarte mari de la început deoarece totul constă în puterea ta și în ceea ce faci pentru a te perfecționa.

Tocmai de aceea, pentru a putea să analizezi dacă merită sau nu, să faci un curs de content writing în 2022 îți vom spune la ce să nu te aștepți, care sunt prejudecățile și temerile pe care le poți avea atunci când te dorești să investești într-un astfel de curs dar și cum te poate ajută.

La ce să nu te aștepți atunci când faci un curs de content writing?

Cei care organizează cursuri de content writing nu te vor învață să scrii. Pare paradoxal dar dacă te gândești la ce înseamnă acest lucru atunci vei înțelege. Dacă vei parcurge câteva sesiuni de două sau trei ore nu te vei transforma într-un scriitor dar vei putea să scrii mai bine. De asemenea, un curs de content writing nu îți garantează faptul că la absolvirea acestuia vei publică ceva sau că te vor caută instantaneu oameni de afaceri care își doresc să publice cu ajutorul tău mai mult conținut pe un website. Nu te aștepta să scrii extraordinar. De asemenea, este un motiv total greșit să te înscrii la un curs de content writing pentru a primi validare sau feedback. Nu spunem că este greșit să cauți opiniile celor din jur, dar este important să știi cum să accepți critică și să privești feedback-ul că fiind ceva constructiv în scopul de a-ți îmbunătăți tehnicile de scriere.

 

Prejudecăți care ar putea să te oprească să te înscrii la un curs de content writing

Una dintre cele mai mari prejudecăți este acela că scrisul nu se învață. Se consideră că ori ești scriitor, ori nu ești. Iar dacă nu ai talentul necesar este puțin probabil că cineva să aibă puterea să te învețe. Iar la acest lucru se adaugă lipsa de timp, lipsa de motivație, lipsa de bani, lipsa de motivație și nu numai. Bineînțeles că scrisul se învață la fel că orice altă meserie. Sunt persoane care au un talent mai mare la scris decât altele dar chiar și persoanele acelea mai au foarte mult de exersat până când vor reuși să scrie cu adevărat bine. Există numeroase tehnici care se pot învață și care nu pot să fie descoperite pe cont propriu. Acceptând un răspuns constructiv, uneori opozant,  nu înseamnă să fii descurajat de cei din jur astfel încât să renunți. Crești doar în momentul în care ieși din bulă ta, discuți cu alți content writers, obții feedback, înveți diverse lucruri noi și îți lărgești orizonturile. Scrisul nu este rezervat doar pentru cei talentați. Fiecare persoană este bună la ceva. În timp ce unii sunt foarte buni în a scrie cărți sau povești, alții sunt foarte buni în a scrie conținut pentru social media, emailuri, prezentări, rapoarte etc.

De ce merită să faci un curs de content writing?

Un curs de content writing poate să te ghideze. Te va putea ajută să scrii mai bine, mă concis, mai convingător, să înveți tehnici noi, să afli care sunt punctele tale slabe și care sunt punctele forțe, să primești un feedback de la persoane cu experiență, vei înțelege mai bine structura unei povești, vei putea deveni un cititor mai bine informat.

Cursurile de content writing nu sunt utile doar pe moment, ci și pe viitor. Indiferent de meseria pe care o ai, indiferent dacă obiectivul tău este acela de a deveni un scriitor sau nu, acesta te ajută pe mai multe planuri. Vei putea să îți exprimi ideile mult mai concis, să îți conturezi argumentele succint și să fii consistent atunci când te exprimi în formă scrisă. Totodată, vei avea mai multă încredere în forțele proprii iar simplul fapt de a ști să scrii și să analizezi un text te va ajută să evoluezi. Devii conștient de greșeli, vezi cu ce rezonează ceilalți când citesc ceea ce ai scris și vei reuși să treci mult mai ușor peste temerile pe care le ai. Înveți că toată lumea poate să facă greșeli, că a avea idei bune nu este suficient și că în spatele talentului este multă muncă.

Astfel, este important să alegi un curs cu care rezonezi cel mai bine și nu doar în funcție de instructor și de notorietatea pe care o are. Un curs bun de content writing are o programa bună și este compatibil cu scopurile tale.