Constatarea unei daune auto este al doilea pas pe care trebuie sa il urmezi in cadrul procesului de evaluare daune. Acest pas trebuie facut dupa avizare intr-un termen de maximum 3 zile de la producerea accidentului. Desi ai la dispozitie mai multe zile, poti face rost de toate documentele si actele necesare chiar in ziua in care s-a produs accidentul.

Partea cea mai importanta este sa te asiguri ca ai toate documentele necesare incluse in dosarul tau de dauna. In caz contrar, rezultatele evaluarii daunei tale pot sa nu fie cele la care te asteptai – in cel mai rau caz, vei fi nevoit sa platesti reparatiile masinii din propriul buzunar.

Asadar, iata care sunt documentele necesare in cazul unei constatari EuroIns!

Iata documentele cele mai importante – trebuie prezentate in original si copie

  • Polita de asigurare, fie ea RCA sau CASCO – acesta iti garanteaza faptul ca reparatia masinii tale este asigurata (anume costurile vor fi rambursate sau acoperite);
  • Cartea de identitate a persoanei care completeaza dosarul de constatare – adica tu;
  • Cartea de identitate sau certificatul de inmatriculare al autovehiculului asupra caruia s-a produs dauna;
  • Permisul de conducere al persoanei care se afla la volanul autovehiculului avariat;
  • Documente eliberate de autoritati – daca se aplica; in lipsa unui formular de constatare amiabila, vor fi chemate autoritatile, care vor stabili cauzele accidentului si vor intocmi un raport care va fi inclus in dosarul aferent unei constatari EuroIns;
  • Formularul de constatare amiabila – in cazul in care cei 2 soferi implicati in accident se inteleg amiabil, se completeaza si semneaza acest formular. In cele din urma, decizia de acoperire a daunelor revine asiguratorului, acesta ajutandu-se de datele si informatiile din dosarul tau de dauna;
  • Alte documente relevante accidentului – acte diverse care variaza de la accident la accident si care pot fi semnificative procesului de evaluare dauna.

Acestea sunt cele mai importante documente de care ai nevoie in timpul unei constatari EuroIns. Fara acestea, dosarul tau de dauna va fi incomplet si este destul de posibil sa nu te bucuri de niciun beneficiu oferit de asiguratorul tau.

Ce alte informatii mai poti oferi in timpul unei constatari EuroIns?

Pentru o mai buna completare a dosarului tau de dauna, constatarea mai poate contine si informatii referitoare la locul, data si ora la care s-aau produs accidentul, eventuale informatii despre cauzele si circumstantele in care s-au produs accidentul, detalii privind starea si daunele autovehiculului avariat, dar si informatii referitoare la locul pe care l-ai ales pentru efectuarea constatarii.

Din moment ce locul a fost adus in discutie, trebuie mentionat faptul ca ai dreptul, ca si asigurat, sa realizezi constatarea unei daune auto in centrul de daune ales de tine. Asiguratorul tau nu are niciun cuvant de spus in aceasta privinta.

Astfel, in cazul unei constatari EuroIns, poti alege un centru de daune cu service auto incorporat, precum CarsInv. Acesta iti pune la dispozitie servicii complete de service auto, dar si servicii aferente unui centru de daune de top – precum consiliere daune, masina la schimb pe durata constatarii si reparatiei masinii tale si asa mai departe.