Încălzirea prin pardoseală este un mod confortabil și eficient de a vă încălzi casa de vacanta, cabana din lemn ori casuta din bușteni. Sistemele de încălzire folosesc (in majoritatea lor) transferul de căldură radiantă. Folosirea căldurii radiante pentru a vă încălzi cabana de bușteni înseamnă că nu aveți avea nevoie de calorifere sau sobe care sa incalzeaza aerul in fiecare din incaperi.

Stiati ca puteți scapa de senzatia de picioare înghețate și vă puteți încălzi întreaga cabană cu un sistem de încălzire radiantă în pardoseală? O tehnologie străveche ce este populară în Europa și care devine tot mai populare în locuintele și căsuțele din Romania.

Se pare că nici romanilor nu le plăceau picioarele reci. Nici coreenii antici nu au făcut-o. Ambele civilizații au folosit sisteme care încălzeau podelele pe dedesubt, trecând aerul fierbinte prin conductele de sub podele. În zilele noastre, multe sisteme de încălzire radiante sunt hidronice, folosind un lichid încălzit care circulă de obicei prin conducte durabile. Și, în timp ce majoritatea instalațiilor casnice sunt în podea în camere specifice – o baie, dormitor sau bucătărie – oamenii care construiesc cabane și case, de la bază, aleg din ce în ce mai mult un astfel de sistem pentru casă întreagă.

Iata cele mai importante avantaje ale acestei alegeri

  • Eficiență – cu un astfel de sistem nu se pierde energia prin conducte  
  • Aer fără alergeni – deoarece nu folosește aerul pentru a sufla căldura sau radiatoare,  căldura radiantă din podea nu provoacă praf și alergeni.
  • Nu este necesară umidificarea – gratie căldurii de acest tip, nu se modifică conținutul de umiditate al aerului.
  • Consum redus de energie – Sistemele pe bază de agent termic utilizează doar o cantitate mică de electricitate pentru a circula apa fierbinte.
  • Versatilitate – O varietate de surse de căldură poate fi utilizată pentru încălzirea sistemelor (pompe de caldura, panouri solare, centrale pe gaz, pe lemn, electrice etc).
  • Cost mai redus – Studiile realizate de Societatea Americană a Inginerilor de Încălzire, Frigidere și Climatizare (ASHRAE) indică faptul că oamenii se pot simti confortabili la temperaturi cu cateva grade mai mici cu sistemele de încălzire radiante decât cu sistemele de convectie

Cabanele sunt minunate vara. Dar nu există niciun motiv pentru care nu pot fi paradisuri de confort primăvară, toamna sau iarna.

Inca va mai intrebati cum sa vă mențineți căldura confortabilă? Pardoseala încălzită este una dintre alegerile de top pentru casele din bușteni – va bucurati de o temperatura interioară reglată usor, în ciuda vremii reci de afară. Structurile de bușteni sunt de obicei izolate, mai ales dacă alegeți speciile de lemn potrivite, cu grosimea și densitatea necesară. Cu toate acestea, există sisteme și tehnologii remarcabile de încălzire care sunt proiectate pentru casele rustice sau contemporane de bușteni.

Bucura-te de cele mai performante materiale si echipamente pentru incalzirea in pardoseala, alaturi de servicii profesionale de montaj, la PWT.RO!