În cazul în care nu ştiai, rozătoarele sunt cele mai numeroase mamifere, constituind aproximativ o treime din numărul total al mamiferelor de pe glob. Acest lucru înseamnă automat că şansele ca acestea să îşi facă apariţia în spaţiul locuinţei noastre la un moment dat cresc considerabil. Ce este cu adevărat îngrijorător este faptul că şoarecii şi şobolanii reprezintă un adevărat pericol asupra sănătăţii umane, fiind totodată şi responsabili de pagube materiale şi financiare majore, motiv pentru care este esenţial să apelăm la o firma de deratizare din Timisoara sau de oriunde ne aflăm pe teritoriul ţării, pentru a putea extermina definitiv acest tip de dăunători şi pentru a fi în siguranţă.

Cum poţi recunoaşte prezenţa rozătoarelor

Cu cât ştii mai multe despre rozătoare, cu atât mai uşor poţi identifica apariţia acestora şi poţi avea control asupra infestărilor de acest tip. De aceea, este bine să ai în vedere următoarele semne care indică faptul că te confrunţi cu prezenţa şoarecilor şi şobolanilor în mediul în care locuieşti, după cum urmează: deteriorarea alimentelor depozitate în anumite spaţii, zgomotele produse, excrementele închise la culoare şi mirosul generat de către acestea, cablurile sau materialele roase etc.

De ce sunt periculoase rozătoarele

Şoarecii şi şobolanii de casă sunt foarte periculoşi întrucât pot produce un disconfort uriaş, răspândind anumite boli grave ce pot fi contactate prin simpla respiraţie a prafului infestat cu urină, prin interacţiunea directă sau prin consumul de alimente contaminate de către aceştia. Câteva exemple de astfel de boli sunt febra hemoragică cu sindrom renal, leptospirosis sau tularemia.

Combate problema rozătoarelor alături de firmele DDD

Pentru a elimina orice risc pe care îl presupune prezenţa şoarecilor şi şobolanilor, o modalitate sigură de exterminare a acestora este contactarea unei firme de tip DDD, aşa cum este societatea specializată în deratizare DDD Timişoara. Aceasta, datorită experienţei şi a echipei de experţi pe care o are la bază, va interveni pentru tine prin diverse metode de combatere mecanice sau chimice, indiferent de gradul de infestare în cauză, ajutându-te să scapi definitiv de rozătoare şi de neplăcerile create de către acestea.