Se intampla adesea sa observi un miros urat care vine de la canalizare; acesta poate fi din baie, chiuveta sau jgheab.

Se intampla adesea sa observi un miros urat care vine de la canalizare; acesta poate fi din baie, chiuveta sau jgheab. Nu este normal ca chiuvetele din baie sau din bucatarie sa miroasa ciudat. De asemenea, acest lucru nu si-ar dori nimeni, dar este o problema cu care mai multe gospodarii trebuie sa se confrunte la un moment dat.

Exista mai multe motive pentru care se poate intampla acest lucru, cu toate acestea, nu toata lumea stie ce cauzeaza mirosul urat care vine de la canalizare.

O scurgere blocata poate provoca un miros extrem de neplacut in casa dvs. care ar fi atat de neplacut, cat si de coplesitor. Mirosurile urate de acest fel tind sa persiste.

In cele mai multe cazuri, este posibil sa puteti rezolva chiar dvs. aceastra problema, cu toate acestea, exista momente in care va trebui sa apelati la instalatori experti pentru a repara o scurgere urat mirositoare.

De ce drenurile miros?

Exista foarte multe motive pentru care canalele dvs. de scurgere miros. Resturile de mancare, parul, particulele de sapun, grasimea si alte materiale precum murdaria sunt motivul principal pentru care scurgerile de la chiuveta de la baie si din bucatarie devin mirositoare. Acestea tind sa emita un miros urat deoarece murdaria acumulata va atrage bacteriile si va provoca mirosul urat. Daca exista o crestere a mucegaiului, este probabil sa existe un miros de mucegai din cauza umiditatii. Mucegaiul va elibera mici pufuri de gaz care vor provoca un miros foarte urat si foarte neplacut. Unele dintre celelalte motive pentru o scurgere mirositoare includ:

  • Tevile de aerisire joaca un rol crucial in a permite eliberarea mirosului neplacut din sistemul sanitar, totusi, daca acestea sunt infundate, va avea ca rezultat un miros de stagnare care va fi evident prin canalele dvs. de scurgere.
  • Mirosul de ou stricat pe care il intalnim adesea este amestecul de sulfati din incalzitorul de apa cu bacterii reducatoare de sulfat.
  • Problemele structurale cum ar fi scurgerile de apa, tevile putrezite si tevile vechi pot duce, de asemenea, la miros neplacut.
  • Radacinile copacilor care patrund in sistemul sanitar va duce la blocarea tevilor si la scurgerile mirositoare.
  • Spargerea conductelor de canalizare care sunt responsabile pentru drenarea deseurilor din casa catre sistemul municipal principal va avea ca rezultat mirosuri neplacute si zgomote de galgait.

Cum sa scapi de scurgerile mirositoare din baie?

  • Se toarna apa fierbinte pe canalul de scurgere pentru a slabi murdaria; urmati acest lucru turnand o jumatate de cana de bicarbonat de sodiu si lasati-l sa iti faca treaba. Apa fierbinte si bicarbonatul de sodiu vor face treaba si vor ajuta la erodarea murdariei.
  • Turnati o cana de otet si apa clocotita in chiuveta; aceasta va crea o reactie chimica care slabeste resturile. Lasati cam 10 minute si apoi il curatati cu inca o apa de cana clocotita. Acest lucru va functiona de obicei prima data, daca nu functioneaza din prima, mai puteti sa il repetati inca odata.
  • Folositi apa clocotita si otel, turanti in scurgeri si asteptati ceva timp. Clatiti chiuveta cu apa rece si apoi turnati din nou amestecul de otet si apa fierbinte.
  • Se amesteca bicarbonatul de sodiu cu apa fierbinte si se creeaza o pasta si se lasa sa-si faca efectul. Frecati scurgerea cu ajutorul unei periute de dinti vechi dupa 10 minute. In continuare, turnati apa clocotita in canalul de scurgere. La final se toarna o cana de apa cu bicarbonat de sodiu.

Solutii de eliminare a gunoiului

In bucatarie, este obisnuit ca mirosurile sa apara, dar nu din tevi, ci din depozitul de gunoi. Daca credeti ca eliminarea gunoiului poate fi cauza unui miros neplacut, incercati aceasta solutie, eliminarea gunoiului urat mirositor.

Apelati cu incredere la profesionisti

Un instalator profesionist de curatare a canalului de scurgere are experienta pentru a rezolva problema scurgerilor urat mirositoare. De fapt, uneori, nu funtioneaza niciuna dintre solutiile rapide si este necesar sa apelati la profesionisti. Pentru a nu fi taxati mai mult decat trebuie nu uitati sa verificati preturile pentru o astfel de lucrare.

In unele cazuri, motivul mirosului urat poate aparea din cauza problemelor la instalatiile sanitare, in timp ce in alte cazuri poate fi greu de indepartat. In orice caz, apeland la un instalator pentru a remedia aceasta situatie, poti fi sigur ca vei scapa de surgerea urat mirositoare.