Consolidarea unei afaceri pe o piata suprasaturata de companii care ofera servicii si produse similare poate fi un proces destul de dificil. De aceea, inainte de a face orice pas de mare amploare, este foarte important sa studiezi piata si sa descoperi care segmente sunt potrivite pentru a fi valorificate in vederea generarii de profit.

Exista mai multe strategii eficiente, care pot fi personalizate de la caz la caz, insa, de-a lungul timpului, patru dintre acestea s-au remarcat generand rezultate rapide si consistente:

Creste folosind marketingul afiliat

Exista nenumarate metode de promovare, unele mai eficiente decat altele. Cu toate acestea, ultimii ani au cunoscut o crestere semnificativa a publicitatii dublate de strategii de marketing. Astfel, marketingul afiliat este la momentul actual una dintre cele mai renumite si potrivite abordari pentru majoritatea tipurilor de afaceri. Succesul acesteia se datoreaza in principal costurilor mici pe care le presupune, dar si vizibilitatii crescute pe care o poate contura in jurul unui brand. Influenta persoanelor de pe nisa ta va fi atribuita afacerii, in schimbul unui comision per vanzare, ceea ce va aduce beneficii considerabile de ambele parti.

Vinde clientilor actuali mai des si mai mult

Fidelizarea clientilor actuali este de cele mai multe ori mult mai importanta decat generarea de clienti noi. Acest lucru isi are justificarea in faptul ca un client care revine la serviciile tale reprezinta un client multumit, pentru care nu va trebui sa te faci din nou cunoscut. Este astfel mai putin costisitor. De asemenea, un client care cunoaste deja calitatea pe care i-o oferi, va reveni indemnat de aceasta si nu va avea rezerve in a achizitiona mai mult decat unul nou care trebuie sa testeze mai intai oferta.

Ofera servicii complementare la produsele tale

Largirea orizontului de activitate reprezinta intotdeauna un pas de dezvoltare a unei afaceri consacrate. Din punctul in care ai reusit sa conturezi o clientela stabila, este important sa le oferi mai mult decat ceea ce cunosteau deja. Astfel, vor fi mereu stimulati de curiozitatea de a experimenta ce este nou, de conturarea unei experiente inedite, bazate pe calitatea pe care pe care stiau ca o primesc. Daca detii o afacere care ofera servicii de cazare, include si micul dejun in oferta. Daca detii un magazin tip fastfood, asigura si bauturi la meniu. Daca realizezi reparatii telefonice, include si o husa de protectie cadou in pretul manoperei. Aceste mici detalii vor face clientul sa te aleaga pe tine in detrimentul altor branduri.

Opteaza pentru un program de gestiune mai modern

Succesul depinde in mod direct de abordarile facute pe plan intern, menite sa eficientizeze intreaga activitate. Un program de gestiune modern va reusi sa tehnologizeze atributii obisnuite. Sarcini precum realizarea de stocuri, calcule de taxe, rapoarte de vanzari si multe alte actiuni complexe, care inregistrau risc ridicat de eroare umana, sunt acum realizate in timp real cu un singur click.

Gestiunea de la S2S asigurata de programele Imperial este impartita pe diverse categorii de activitate, care pot fi utilizate separat sau simultan pentru a acoperi o gama cat mai larga de aspecte birocratice, de contabilitate, de promovare si de eficientizare. Asigura servicii imbunatatite ale variantelor mai vechi, intr-o aplicatie simpla si usor de folosit, pliabila pe personalitatea oricarui brand.

Adreseaza-te altor grupuri de clienti

Atat timp cat natura serviciilor iti permite largirea publicului tinta, aceasta posibilitate nu trebuie sa ramana nevalorificata. Adaptabilitatea este esentiala in domeniul de business, ceea ce insemna ca orice oportunitate trebuie fructificata la maxim. Analizeaza contexte diverse si observa pe ce alte paliere mai poate activa brandul in vederea cresterii ratei de acoperire.