Ce tendinte si actualizari tehnologice au schimbat pentru totdeauna aceste produse atat pentru cladiri rezidentiale cat si pentru sedii comerciale

Sa descoperim impreuna care sunt cele mai importante trenduri, sa intelegem cand apare nevoia de schimbare si sa fim informati

Când ar trebui să va înlocuiti ferestrele vechi?

  • Facturile de energie sunt tot mai mari – dacă observati cum costurile de încălzire și răcire sunt ridicate, motivul poate fi prezenta unor ferestre vechi care pur și simplu nu sunt eficiente din punct de vedere energetic. De cat timp le-ati montat? Ce tehnologii folosesc?
  • Există condens în interiorul geamului (al ferestrelor cu geam dublu sau chiar triplu) – dacă aveți ferestre cu geam dublu sau triplu și observați condens în interiorul geamului, este posibil să fie nevoie să înlocuiți geamul sau …întreaga fereastră.
  • Aveți dificultăți în închiderea sau deschiderea ferestrelor – dacă nu puteți deschide sau închide ferestrele în mod corespunzător, este timpul să vă luați unele noi!
  • Simțiți curenți de aer în casă – atunci când feroneria ori rama slabeste, se creează goluri care permit aerului să pătrundă în fereastră.

Cum pot fi abordate aceste probleme? Sa aflam in randurile urmatoare

Gasiti la Ferestrehelios.ro distribuitorii autorizati ce va pot da detalii referitoare la toate ferestrele termopan din oferta actuala!

Solutii specifice pentru cladiri comerciale si locuinte

Fie că începeți un nou proiect de construcție sau înlocuiți ferestrele unei clădiri existente, alegerea tipului corect de sticlă este o parte esențială a procesului de planificare. Există un număr mare de tipuri diferite de sticlă disponibile, geamurile duble fiind cele mai comune. Cu toate acestea, sticla cu geam triplu poate oferi o mulțime de avantaje pentru clădirile comerciale.

Iata principalele trei avantaje ale geamurilor cu geam triplu în construcțiile comerciale:

1. Optimizarea valorii UW (U window)

Eficiența energetică este pe primul loc în multe proiecte de construcții moderne, iar ferestrele cu geam triplu optimizează valorile UW (coeficient de transfer de căldură sau permeabilitate la căldură, ce arata fluxul de căldură orar printr-o componentă de la partea caldă la cea rece – cu cat valoarea UW este mai mica, cu atat efectul de izolare este mai bun). Circulația aerului crește convecția, care scade performanța termică, prin transferul de căldură. Proiectele de ferestre cu sticla tripla creează două goluri de aer mai mici, ceea ce duce la o mai mică convecție și, în consecință, la o performanță termică mai bună. În plus, gazele cu conductivitate redusă, cum ar fi kripton și amestecurile de argon/kripton, tind să fie mai eficiente în zone mai mici și mai restrânse, ceea ce duce la valori UW optime.

2. Rezistența la condensare

Condensarea apare atunci când temperatura interioară este mai mare decât cea exterioară. Pe lângă faptul că este inestetică, în timp, umezeala rezultată din condensare poate provoca deteriorarea ramei ferestrelor. Ferestrele cu geam triplu au o rezistență mai mare la condens decât cele cu geam dublu, datorită stratului suplimentar de sticlă. 

3. Atenuarea sunetului

Ferestrele cu geam triplu au un impact enorm asupra confortului acustic. Ferestrele cu geam triplu permit producătorilor de ferestre să obțină ratinguri îmbunătățite (mai mari) pentru izolarea fonica, profitând de știința decuplajului. Ce inseamna acest lucru? Materialele cu caracteristici identice răspund la undele sonore în moduri identice. Astfel, prin combinarea materialelor cu caracteristici diferite, se generează unde sonore cu lungimi de undă diferite. Aceste lungimi de undă diferite se vor „decupla” sau se vor anula reciproc, spre deosebire de cele cu lungimi de undă similare, care se suprapun, creând amplificare. Iata secretul!

Configurațiile cu trei foi de sticla permit utilizarea a două cavități de aer de dimensiuni diferite, față de spații de aceeași dimensiune sau de două grosimi diferite ale sticlei. Chiar și două materiale de sticlă diferite, cum ar fi sticla convențională față de cea laminată, pot fi utilizate în modelele cu trei sticle pentru a decupla undele sonore, obținându-se astfel valori și mai ridicate ale izolatiei fonice. Rezultatul este o transmisie mai redusă a sunetului ce provine de la traficul de orice fel (avioane, trenuri, automobile), copii din cartier, mașini de tuns iarba și câini care latră.

Din aceste motive, sticla cu geam triplu este o alegere excelentă pentru clădirile din medii rezidentiale ori cele cu climă rece, precum Romania. Sticla cu geam triplu poate oferi cea mai mare reducere a pierderilor de căldură și cel mai bun nivel de confort acustic de la ora actuala, îmbunătățind în același timp eficiența energetică.

Nu sunteți sigur ce tip de ferestre sunt ideale pentru proiectul vostru? Vizitati Ferestrehelios.ro pentru a discuta opțiunile sau contactați-ne pentru o ofertă.