Ridurile apar pe masura ce imbatranim si nu putem face foarte multe pentru a lupta impotriva acestora. O varianta de a le elimina fara a apela la interventii chirurgicale este sa incerci un tratament riduri cu acid hialuronic.

La un moment dat pielea incepe sa isi piarda din elasticitate, tenul isi pierde din volum si aspectul general al fetei se schimba in mod negativ. Exista diverse motive care duc la o piele mai uscata si mai subtire, de la expunerea indelungata la soare, poluarea din aer sau chiar si imbatranirea in sine. La ora actuala medicina a evoluat foarte mult si exista o varietate de solutii pentru a ne recastiga tineretea si a reda elasticitatea pielii, una dintre ele fiind acidul hialuronic.

Acidul hialuronic contine o serie de vitamine si antioxidanti, care contribuie la mentinerea unui nivel ridicat de hidratare a pielii. O injectare cu acid hialuronic ajuta la recastigarea fermitatii si a elasticitatii pielii, iar efectul de ansamblu al fetei este unul de prospetime si de intinerire.

Pentru tratarea ridurilor se folosesc foarte des injectarile cu acid hialuronic si aceste proceduri nu necesita niciun fel de anestezie. Se va aplica o anestezie de tip crema si se vor incepe injectarile in fiecare parte a fetei, de la ochi, la gura sau pe frunte. Pot fi umplute atat ridurile din jurul ochilor, cat si cele din jurul buzelor si al fruntii, iar procedura se va incheia dupa 30 minute.

Exista de asemenea o serie de efecte secundare asociate cu tratarea ridurilor cu acid hialuronic, de la o sensibilitate temporara, pana la invinetirea zonei care a fost injectata. Toate aceste simptome vor disparea in decurs de 7 zile si vor fi reduse ca intensitate. In astfel de cazuri se recomanda aplicarea unei comprese cu gheata pentru a calma iritatia.

Un sfat foarte bun ar fi ca inainte de efectuarea interventiei cu acid hialuronic sa evitati medicamentele coagulante si cele antiinflamatoare si sa evitati alimentele de tip usturoi sau cafea. De asemenea, dupa incheierea interventiei se recomanda evitarea aplicarii machiajului timp de 12 ore si evitarea expunerii la temperaturile ridicate pentru urmatoarele 7 zile. Respectand acesti pasi vei evita sa te expui oricaror efecte secundare, iar recuperarea se va face rapid. Orice aparat care emana caldura excesiva poate creste riscul de inflamatie si de conglomerare a acidului hialuronic si astfel ar putea aparea complicatii.

Partea pozitiva este ca efectele tratamentului vor fi vizibile imediat dupa injectare si efectele sunt de lunga durata. In cazul in care s-a facut o greseala, acidul hialuronic poate fi extras din piele si procedura poate fi repetata. Sunt foarte putine situatii cand apar reactii alergice deoarece acidul hialuronic exista in organism si in mod natural.

In functie de tipul de ten, de zona injectata si de problema tratata, o injectare poate fi suficienta pentru urmatoarele 4 luni sau poate chiar pentru un an de zile. Injectiile cu acid hialuronic au rolul de a umple anumite zone ale pielii, contribuind astfel la tratarea si rezolvarea problemelor. Netezirea ridurilor sau restabilirea volumului pielii sunt printre principalele motive pentru injectarea cu acesta, iar spre deosebire de toxina botulinica care relaxeaza muschii, acidul hialuronic poate corecta diverse probleme legate de volum, de la ridicarea pometilor, corectarea formei maxilarului si a barbiei, pana la umplerea buzelor subtiri. Ridurile ocupa o importanta deosebita in tratamentul cu acid hialuronic, iar printre cele mai comune se numara: liniile de pe frunte, liniile dintre sprancene, ridurile nazolabiale sau cutele si ridurile formate in coltul gurii.

Pentru a primi mai multe informatii despre un tratament riduri cu acid hialuronic poti veni la un consult la Clinica de Chirurgie Estetica Zone Medical Estet si sa discuti cu Dr. Eugen Turcu si echipa sa de specialisti despre nevoile tale si posibilitatile de tratament.