O casa luminoasa pune in valoare toate lucrurile frumoase care o contureaza. Fiecare piesa de mobilier sau ornament iese in evidenta daca este iluminat corespunzator, prin corpuri de iluminat interesante, elegante, cu personalitate.

Inima oricarei case este reprezentata de bucatarie, locul in care membrii unei familii iau masa si impartasesc experientele unei zile incarcate. Atmosfera placuta si relaxanta a bucatariei poate fi accentuata, de exemplu, prin lumina deosebita a unui pendul care faciliteaza placerea oamenilor de a petrece timp impreuna.

Pendulul, prin design-ul lui specific, focalizeaza lumina pentru a imbunatati eficienta tuturor activitatilor desfasurate in bucatarie. De asemenea, tipul de montare suspendata favorizeaza flexibilitatea si poate accentua diferite puncte cheie ale spatiului.

Economiseste energie, nu frumusete

Iluminatul locuintei poate fi un proces eficient din punct de vedere financiar, in sensul ca sursele de iluminat pot economisi energie prin tehnologii avansate. Astfel, daca vrei sa imbini utilul cu placutul, poti alege sa montezi in locuinta ta lustre led si nu iti mai faci griji pentru factura la curent.

Exista mai multe tipuri de lustre led pe care le poti alege, in functie de necesitatile tale. Odata ce analizezi particularitatile camerelor, poti decide care tip de lustra led este cea mai potrivita. Iata din ce variante poti alege:

  • Lustra LED cu intensitate reglabila
  • Lustra LED suspendata
  • Lustra LED controlata prin telecomanda
  • Lustra LED cu efecte de lumina (rgb)

Avantajul cel mai mare al acestei lustre este tehnologia LED incorporata. Becurile LED favorizeaza consumul mic de energie si o lumina de inalta calitate si au o durata de viata mai mare decat becurile clasice.

Dormitorul: oaza ta de relaxare

Orice dormitor trebuie sa inspire calm si bucurie in sufletul celui care petrece timpul in el. Pe langa toate celelalte elemente care contureaza dormitorul, foarte important este iluminatul adecvat. Daca vrei o lumina principala eficienta si intensa, poti alege dintr-o gama variata de lustre, moderne sau minimaliste, in functie de design-ul intregului dormitor.

Lumina este foarte importanta in crearea atmosferei dormitorului. Pentru accentuarea confortului este ideala alegerea unei lumini calde, ambientale, in locul uneia reci. De asemenea, poti opta pentru mai multe tipuri de surse de iluminat in dormitor, in functie de spatiul avut la dispozitie si celelalte piese decorative. Iata ce alte corpuri de iluminat mai poti adauga in dormitor:

  1. Candelabre
  2. Lampadare
  3. Aplice
  4. Benzi LED
  5. Pendule

Toate aceste corpuri de iluminat alcatuiesc o intreaga poveste a dormitorului si amplifica starea de relaxare si placere. Ele pot oferi o nota de eleganta printr-un design aparte, te pot face sa calatoresti in timp printr-un aspect vintage sau pot reflecta simplitatea si prospetimea printr-un design minimalist.

Sfaturi pentru a alege corpul de iluminat potrivit

Asa cum alegi mobilierul locuintei in functie de dimensiunile spatiului, la fel trebuie sa alegi si srusele de iluminat, in functie de caracteristicile fiecarei incaperi. Nu orice corp de iluminat se preteaza pentru orice incapere, de aceea trebuie sa-l analizezi din punct de vedere functional si estetic.

Poti sa te raportezi la corpurile de iluminat ca la niste accesorii vestimentare. Asa cum asortezi bijuterii si incaltari la o tinuta, la fel trebuie sa asortezi corpurile de iluminat la incaperi si la decorurile fiecareia.

De aceea, este foarte important sa iti pui la treaba creativitatea si simtul esteticului. Trebuie sa inveti sa iti amenajezi casa intr-un mod armonios si echilibrat, de la cea mai mica piesa de decor, pana la utimul bec montat. Iata cum poti alege corpul de iluminat potrivit:

SfaturiDescriere
Alege corpul de iluminat in functie de activitatiStabileste ce activitati desfasori in fiecare incapere si asociaza cate un corp de iluminat pentru fiecare
Fii atent la dimensiunile incaperiiopteaza pentru corpuri de iluminat voluminoase in incaperi mari si pentru corpuri mai mici in incaperi inguste
Alege design-ul potrivitAdapteaza design-ul corpului de iluminat la design-ul de ansamblu al incaperii

Ilumineaza sentimentul de „acasa”

Cel mai important aspect al unei locuinte este sa te faca sa simti ca apartii acelui loc, ca te regasesti in fiecare coltisor al ei. Frumusetea casei tale iese in evidenta daca este iluminata corespunzator si eficient. Identifica particularitatile fiecarei incaperi si adapteaza solutiile de iluminat pentru a crea armonie din punct de vedere estetic.

Exista o multime de corpuri de iluminat eficiente si moderne, care sa satisfaca si cele mai exigente gusturi. Indiferent de design-ul si tematica pe care le alegi, asigura-te ca siecare corp de iluminat satisface, in primul rand, nevoia de o iluminare potrivita.

Orice colt al casei tale poate prinde viata atunci cand este atins de o lumina placuta si uniforma. De asemenea, iluminatul poate capata un aspect si mai modern si eficient, daca alegi solutiile de iluminat ce utilizeaza tehnologia LED. Astfel, economisesti energie, dar nu si bun gust.