Înainte de a te gândi la finisajele pe care să le alegi pentru imobilul personal, începe prin a lua cele mai bune decizii la nivel structural.

De exemplu, pentru a te bucura de confort pe termen lung, ai nevoie de o hidroizolatie de cea mai buna calitate. Aceasta este o lucrare, datorită căreia previi eficient infiltrațiile de apă, dar și apariția mucegaiului ori a igrasiei, care sunt foarte periculoase pentru sănătate. Așadar, descoperă cele mai importante lucruri, pe care să le pui în balanță atunci când îți construiești un imobil, pentru a ști cum să iei cele mai bune decizii!

Ce reprezintă o hidroizolatie?

Despre materialele hidroizolante este bine să știi că au fost concepute pentru a te ajuta să îți etanșezi foarte bine imobilul, protejându-l astfel de infiltrațiile de apă, care sunt extrem de periculoase în timp. Din fericire, pe piață ai la dispoziție astăzi mai multe tipuri de produse din care să alegi, iar din rândurile de mai jos poți afla care sunt acestea și ce avantaje îți asigură fiecare variantă în parte.

Unde este important să îți izolezi imobilul?

Înaininte de a descoperi care sunt materialele hidroizolante propriu-zise, este bine să știi unde este indicat să le aplici, pentru a beneficia acasă de confortul pe care ți-l dorești:

 • pe terase și balcoane;
 • pe pereți;
 • pe acoperiș;
 • în băi și în spălătorii;
 • în bucătărie;
 • la nivelul fundației casei;
 • la nivelul fundației piscinei;
 • în subsol/beci.

Toate aceste spații sunt expuse în mod direct sau indirect umezelii, motiv pentru care este important să le acorzi o atenție deosebită atunci când îți construiești casa.

Tipuri de materiale hidroizolante

Printre cele mai bune produse, spre care te poți orienta atunci când îți dorești să îți izolezi foarte bine locuința se numără următoarele:

 • membrane pe bază de poliuretan – sunt extrem de ușor de aplicat, iar principalul avantaj de care te bucuri datorită acestor produse este că ele pătrund uniform în orice tip e suprafață. Astfel, te asiguri că umpli chiar și cele mai mici fisuri, reducând capacitatea de absorbție a apei la nivelul acestora;
 • membrane bituminoase – flexibile și ușor de aplicat prin tehnica lipirii la cald, membranele bituminoase se numără și ele printre materialele spre care te poți îndrepta atunci când vrei să te bucuri de o izolație de calitate. Bitumul este combinat întotdeauna cu o substanță specială, care este obținută din lichide organice, extrem de lipicioase. Astfel, hidroizolația ta va avea o aderență excelentă acolo unde decizi să o aplici;
 • membrane cauciucate – aceste produse au o rezistență excelentă la intemperii, ajutând la reducerea crăpăturilor, dar și la obținerea unei izolații eficiente inclusiv din punct de vedere fonic. Membranele din această categorie se usucă foarte repede, în circa 3 – 4 ore și au o durată de viață sporită, de până la câteva zeci de ani;
 • membrane termoplastice – întrucât se aplică prin tehnica lipirii la cald, aceste tipuri de membrane se transformă în materiale semi-lichide în timpul montajului. Astfel, ele ajung chiar și în locurile greu accesibile, mai ales dacă te gândești la colțurile unde în mod normal ți-ar fi foarte dificil să ajungi.

Milucon.roîți propune doar soluții moderne și eficiente atunci când vrei să te asiguri că imobilul pe care îl ridici este unul de calitate. Astfel, pe lângă hidroizolații de top, de aici poți comanda și o gamă largă de tipuri de pardoseli: https://www.milucon.ro/pardoseli/, cu ajutorul cărora să obții un aspect deosebit în propria locuință.

Date de contact:

Email: office@milucon.ro

Telefon: 0766 419 049