Hainele concepute din blana naturala, inclusiv cele mai populare veste de blana, necesita un proces corect de intretinere. Se pot purta cel putin 20 de ani, daca articolele vestimentare sunt de o calitate superioara, iar regulile de stocare si intretinere sunt executate corect.

In acest articol, te invatam cum sa stochezi, depozitezi si intretii corect articolele vestimentare din blana. Vrei veste de blana marimi mari: https://www.blana.ro/veste-de-blana/ sau jachete care nu se demodeaza niciodata? Atunci citeste acest articol si afla totul despre ele.

Veste de blana marimi mari se conserva in locuri reci si intunecate, dar nu in beciuri

Intre 10 si 15 grade Celsius se conserva cel mai bine blanurile naturale. Cum este imposibil sa produci aceste conditii intr-un mediu locuibil, specialistii aduc in atentie alte reguli prin care poti creste durabilitatea unei haine de blana.

E important sa depozitezi veste de blana marimi mari sau orice alt tip de articol vestimentar din blana naturala intr-un loc intunecat, cat mai ferit de razele soarelui. In plus, trebuie sa stii ca umiditatea nu face deloc bine dermei. Conditiile ideale de umiditate sunt intre 50 – 55%. Avand in vedere toate acestea, nu este recomandat sa depozitezi vestele de blana in subsoluri, dar nici in incaperi unde gradul de umiditate este mult prea scazut.

Evita, cu desavarsire, dressing-urile deschise in care bate direct lumina soarelui

Este o regula de aur: nu expune hainele de blana la actiunea directa a razelor UV. Daca vesta este vopsita, atunci cu atat mai mare este riscul de deteriorare, inclusiv la nivelul culorii. Evita dressing-urile deschise, unde bate soarele. Tine cont si de materialul din care este conceput spatiul de depozitare. Din ce in ce mai multe dulapuri din cedru se vand in comert, iar acest tip de material este extrem de daunator pentru hainele din blana naturala. Se stie despre cedru ca absoarbe umiditatea, ca atare va usca derma hainelor de blana, pe langa faptul ca acestea vor prelua mirosul lui puternic. Tine cont de toate aceste reguli, ca sa te feresti de orice risc.

Nu pune vesta de blana in huse sau saci de plastic ca sa o stochezi in dulapuri

Tot mai multe persoane considera ca husa ajuta la protejarea hainelor de blana in dulapuri. Acest lucru este un mit. Nu se recomanda nici folosirea huselor si – cu atat mai putin – a sacilor de plastic. Blanurile nu convietuiesc cu plasticul, pentru ca nu le permite sa respire. Daca esti nevoit sa transporti o vesta din blana naturala sau orice alt tip de articol vestimentar din acest material, atunci poti utiliza sacul de panza. In dulap, hainele de blana trebuie sa ramana, pur si simplu, descoperite. Husele ii tocesc parul, iar sacii din plastic ii produc deteriorarea. Nu uita sa lasi suficient de mult spatiu intre articolele vestimentare, ca sa nu risti sa se deformeze.

Cauti o haina din blana naturala din vulpe? Alege un model de lux de la Casa de Blanuri MG

Casa de Blanuri MG vinde blanuri de lux si respecta, implicit, cele mai inalte standarde de calitate.

Acest mediu de achizitie se afla in topul comerciantilor de lux din Romania. Daca vrei o haina de blana naturala de vulpe, care sa se potriveasca stilului tau vestimentar si sa exprime eleganta pana la cel mai inalt nivel, acesta e magazinul pe care il cauti. Casa de Blanuri MG se adreseaza femeilor independente, elegante, dinamice, dar si moderne. Alege o blana de aici. Merita!