Micul tenismen devenit  cel mai mare tobosar din istoria rockului


Desi in constiinta noastra anumite vedete sunt percepute intr-un singur fel, multi dintre ei au avut cariera ce nu au avut nici o legatura cu meseria pentru care sunt cunoscuti acum si in care au facut cariere remarcabile. Eroul povesti noastre de azi a fost si el un  copil normal ce nu si-a dorit sa devina astronaut,  politist sau muzician ci care in mod firesc ar fi trebuit sa ajunga unul dintre cei mai mari tenismeni din Danemarca.

Asa cum viata lui a luat o turnura neasteptata, si in lumea pariurilor pot aparea oportunitati surprinzatoare – de exemplu, poti incepe chiar acum cu un avantaj oferit prin promotii speciale. Ia bonus fara depunere de aici si vezi ce poti castiga fara niciun risc initial.


Tatal si bunicul, cei mai buni in tenis, la vremea lor

Lars Ulrich, bateristul si cofondatorul trupei Metallica, a avut o copilarie profund influentata de sport, in special de tenis, inainte de a deveni un nume legendar in muzica heavy metal.

Nascut pe 26 decembrie 1963 in Gentofte, Danemarca, Ulrich provine dintr-o familie de sportivi. Tatal sau,  Torben Ulrich, a fost un tenismen profesionist cunoscut, participand la turnee de Grand Slam intre anii 1940 si 1970, iar bunicul sau, Einer Ulrich, a fost de asemenea un tenismen respectat in Danemarca. Ambii pot fi considerati ca fiind  cei mai buni tenismeni ai Danemarcei in anii in care au activat in acest sport.

Torben Ulrich a avut o cariera notabila, jucand in echipa de Cupa Davis a Danemarcei timp de mai multe decenii si avand un palmares impresionant, inclusiv victorii in fata unor adversari redutabili.

Crescand intr-un mediu in care tenisul era privit aproape religios, Lars a fost indrumat catre acest sport de la o varsta frageda. Familia sa se astepta ca el sa continue traditia si sa devina un  jucator de elita.

In copilarie, Lars a petrecut nenumarate ore antrenandu-se pe  terenul de tenis, fiind considerat un tanar promitator. La 9 ani, familia sa s-a mutat in Los Angeles, ceea ce i-a oferit lui Lars mai multe oportunitati in sport.

Ulterior, a incercat sa se alature  echipei de tenis de la Corona del Mar High School, dar nu a reusit sa faca fata competitiei acerbe. Dezamagirea resimtita in urma acestui esec a fost decisiva in schimbarea directiei sale. In acel moment, Lars si-a indreptat atentia spre muzica, o alta pasiune prezenta in viata sa datorita influentei tatalui sau, care era si un pasionat de jazz si de muzica experimentala.

De la racheta de tenis la betele de tobe – inceputul unui drum legendar

Lars Ulrich a descoperit rock-ul la o varsta frageda, iar primul sau  concert a fost o experienta memorabila: a asistat la un show al trupei Deep Purple in 1973, un eveniment care i-a schimbat viata. A fost fascinat de energia muzicii si de  prezenta scenica a trupei, ceea ce l-a determinat sa exploreze mai profund  genul rock. In 1976, parintii sai i-au cumparat primul set de tobe, iar Lars a inceput sa exerseze intens, inspirat de bateristi precum Ian Paice (Deep Purple) si Phil Taylor (Motorhead).

In anii adolescentei, Ulrich a devenit tot mai pasionat de muzica heavy metal, colectionand albume si corespondenta cu fani ai acestui gen. In 1981, a plasat un anunt intr-o revista muzicala, cautand muzicieni interesati sa formeze o trupa de metal. Astfel, l-a cunoscut pe James Hetfield, iar impreuna  au fondat Metallica.

Metallica: drumul spre trupa metal no1 a tuturor timpurilor

Dupa infiintare, Metallica a devenit rapid una dintre cele mai influente trupe de heavy metal. Albumul de debut, „Kill ‘Em All” (1983), a pus bazele stilului thrash metal, fiind urmat de  capodopere precum „Ride the Lightning” (1984) si  „Master of Puppets” (1986), acesta din urma fiind considerat de multi  cel mai mare album de thrash metal din istorie.

Metallica a cunoscut succesul comercial urias cu „Metallica” (1991), cunoscut sub numele de „The Black Album”, care a inclus hituri precum Enter Sandman si Nothing Else Matters. Trupa a continuat sa lanseze albume de succes precum „Load”, „ReLoad”, „Death Magnetic” si „Hardwired… to Self-Destruct”, consolidandu-si statutul de  legenda a rockului.

Lars Ulrich, ca baterist si lider al trupei, a fost recompensat cu numeroase premii, inclusiv  Grammy Awards, iar Metallica a fost inclusa in Rock and Roll Hall of Fame in 2009.

Lars Ulrich dincolo de muzica

Ulrich nu s-a limitat doar la muzica, ci a fost si un activist vocal. A fost implicat in cauze legate de protejarea drepturilor artistilor, cel mai faimos fiind  procesul cu Napster la inceputul anilor 2000, unde  Metallica a luptat impotriva distributiei ilegale a muzicii online.

In viata personala, Lars Ulrich a fost casatorit de mai multe ori si are trei copii. A fost casatorit cu Debbie Jones si Skylar Satenstein, iar in prezent este intr-o relatie cu modelul Jessica Miller. Doi dintre fiii sai, Myles si Layne Ulrich, au urmat o cariera muzicala, formand in 2021 duoul Taipei Houston. Lars i-a sustinut, insa este evident ca numele sau celebru le-a adus atat avantaje, cat si presiuni.

In 2001, Lars a aparut ca invitat in cadrul emisiunii Who Wants To Be A Millionaire?, alaturi de alte celebritati, precum Gene Simmons (KISS) si Sisqo. Desi nu a castigat  marele premiu, a plecat acasa cu 32.000 de dolari.

Lars Ulrich si-a incercat norocul si in actorie, debutand in  filmul HBO „Hemingway & Gellhorn” (2012), unde a interpretat rolul cineastului olandez Joris Ivens. Regizorul Philip Kaufman l-a ales dupa ce Sean Penn l-a recomandat in timpul unei lecturi de scenariu.

Din 2017, Lars Ulrich si-a lansat propriul podcast, „It’s Electric!”, in care discuta despre muzica si cultura cu invitati de renume.

De la un copil care visa sa devina tenismen la unul dintre  cei mai influenti muzicieni ai metalului, Lars Ulrich a demonstrat ca esecurile pot deschide usi neasteptate. Astfel ce ai pierdut astazi pariind pe un anumit meci, maine poate sa se transforme total si sa devina un castig considerabil. Totul depinde de rabdarea si consecventa ta.

Decizia ONJN nr. 1845 / 12.09.2023