Ai cumpărat o casă, însă nu vrei să te racordezi la un sistem centralizat de încălzire, pentru că vrei să obții agent termic de la sobe ori de la șeminee?
Din fericire, acum ai o gamă largă de cosuri de fum: https://cosurifum.ro/ spre care să te orientezi, astfel încât să ai certitudinea că fumul este evacuat în mod corespunzător și că te bucuri, totodată, de agentul termic de care ai nevoie în timpul iernii. Dacă odinioară, majoritatea coșurilor erau ceramice, astăzi pe piață există mai multe tipuri în care poți investi cu încredere.
Cosuri de fum – când îți sunt necesare?
Coșurile de fum sunt elemente de construcție, de care ai nevoie atunci când preferi un sistem de încălzire pe bază de șeminee sau sobe. Această soluție este una care îți aduce un plus de confort în propria casă, întrucât poți controla foarte bine cât agent termic folosești iarna și, totodată, economisești în anotimpul rece, pentru că lemnele și peleții au prețuri mai accesibile decât gazul, mai ales dacă luăm în considerare situația geo-politică ușor dezechilibrată din ultimii ani.
Din fericire, aceste cosuri de fum pot fi inserate atât în locuințele vechi, deja construite, cât și în clădirile noi, ceea ce înseamnă că nu contează stadiul în care cumperi o casă.
Ce modele găsești pe piață?
Dacă te întrebi care sunt cele mai populare tipuri de coșuri de fum, le poți descoperi din rumătoarele rânduri:
- coșuri ceramice – eficiente și sigure, aceste tipuri de coșuri te ajută să obții o evacuare eficientă a fumului în timpul iernii, atunci când utilizezi sobele și șemineele. Dincolo de aspectul plăcut pe care îl au, aceste obiecte sunt caracterizate și de o durată de viață sporită, care poate ajunge până la 30 de ani;
- coșuri din oțel inoxidabil – principala caracteristică a acestor obiecte este rezistența sporită la coroziune. Mai mult, coșurile din oțel inoxidabil sunt mai simplu de întreținut decât celelalte modele, fiind suficient să le cureți de 2 ori pe an;
- coșuri din beton refractar – betonul are capacitatea de a rezista la temperaturi foarte mari. Chiar dacă, de cele mai multe ori, aceste modele se folosesc în instalațiile industriale, dacă ai o casă generoasă ca suprafață, le poți folosi și pentru locuința personală;
- coșuri din cărămidă – sunt modelele clasice, care se folosesc încă de acum mult timp și care și-au dovedit deja eficiența.
Cât de înalt trebuie să fie hornul?
Pentru a determina răspunsul corect la această întrebare, este important să iei în calcul cât de mare este casa pe care vrei să o încălzești. Dacă, de exemplu, imobilul este unul generos ca suprafață, înseamnă că ai nevoie de un coș cu un horn suficient de înalt, care să aibă capacitatea de a evacua o cantitate mare de fum, în concordanță cu sursa de căldură. Lasă această măsurătoare în seama unor experți în domeniu, pentru a fi sigur că alegi coșul potrivit de fum.
Diametru
Diametrul coșului de fum este și el extrem de important. De asemenea, la fel ca înălțimea hornului, trebuie ales în funcție de sursa de căldură de care dispui, pentru a putea beneficia de o evacuare corectă a fumului. Cât despre forma coșului, ea poate fi rotundă, dreptunghiulară sau pătrată, rămânând la alegerea ta varianta ideală.
CosuriFum.roîți este la îndemână atunci când vrei să te bucuri de un sistem de încălzire pe bază de lemne sau de peleți. Așadar, accesează acest site și vei descoperi cel mai interesant și mai eficient cos fum ceramic chiar aici, care să îți asigure o evacuare corectă a noxelor pe termen lung.
Date de contact:
Email: office@cosurifum.ro
Telefon: +4 0763 687 665
+4 0784 292 820
+4 0721 280 587
+4 031 816 92 86