Desi nuntile predomina in lunile de vara, iarna este un anotimp grozav pentru un asemenea eveniment. Atunci, peisajul este de poveste, cele mai multe persoane nu sunt plecate in vacanta, iar gasirea unui restaurant pentru a gazdui petrecerea de nunta este mult mai facila si totodata mai putin costisitoare.

Asadar, daca planuiesti o nunta de iarna, vei avea multe de castigat. Insa trebuie sa tii cont de anumite lucruri pentru ca totul sa iasa ca la carte.

In randurile urmatoare, iti vom dezvalui cele mai importante lucruri de luat in calcul cand organizezi o nunta de iarna.

Viziteaza atat ziua, cat si seara locatia in care va avea loc petrecerea de nunta.

Locatiile de nunta arata diferit in functie de momentul zilei. De la lumina de dupa-amiaza pana la iluminatul serii, lumina are un impact major asupra atmosferei nuntii. Si, deoarece zilele de iarna sunt mai scurte si se intuneca mai repede, este important sa stii cum arata locatia in care va avea loc petrecerea atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte.

Alege o tema de culori.

Inainte de a incepe decorarea locului in care se va desfasura petrecerea, concentreaza-te pe culoare. Dat fiind faptul ca lumina iernii este mai slaba decat cea din timpul verii, aceasta este ocazia perfecta de a folosi culori puternice. De obicei, culorile care functioneaza cel mai bine cu nuntile de iarna sunt verdele, rosul inchis, maro, visiniu si albastru. Utilizeaza sporadic culorile in elementele de design pentru a lega totul.

Stabileste un loc pentru depozitarea imbracamintei exterioare.

Vremea poate fi geroasa iarna. Asta inseamna ca oaspetii vor veni cu jachete, paltoane si probabil umbrele. Ar trebui sa te asiguri ca exista o zona desemnata – care este impermeabila – pentru depozitarea imbracamintei exterioare. Fie ca este vorba de o mica incapere de serviciu sau de un vestiar oficial, trebuie sa existe acel loc in care invitatii sa-si poata depozita hainele groase.

Opteaza pentru flori de sezon pentru buchetul de mireasa si aranjamentele florale.

Florile de sezon creeaza cel mai frumos aspect la nunti. Sunt adesea si mai putin costisitoare. In loc de flori tropicale, opteaza pentru un buchet de mireasa si aranjamente florale create din urmatoarele:

  • caprifoiul de iarna;
  • trandafirul Craciunului;
  • panselute;
  • omag;
  • daphne;
  • clematite;
  • amarillis;
  • erica.