Te-ai săturat să te simți jenat atunci când zâmbești sau când vorbești din cauza danturii strâmbe?

Înseamnă că este momentul să vizitezi un ortodont, care să te ajute să alegi cel mai bun aparat dentar fix pret accesibil pentru tine. Cu ajutorul unui astfel de dispozitiv medical, îți vei redobândi integritatea danturii la nivelul formei și, totodată, vei putea mesteca și vorbi nestingherit, indiferent unde te afli și indiferent de bucatele pe vrei să le savurezi. Pentru a alege, însă, aparatul potrivit pentru tine, trebuie să ții cont de câteva elemente esențiale, pe care le vei descoperi în rândurile de mai jos.

Momentul oportun pentru a apela la un aparat dentar fix pret

Dacă te întrebi când ai nevoie de un aparat dentar, poți lua în considerare următoarele:

  • dantura ta este strâmbă și inestetică;
  • nu mai poți mesteca în mod corect;
  • ai probleme la nivelul pronunției.

În cazul în care te confrunți cu aceste situații, este recomandat să îți faci o programare la un ortodont, care să îți ofere soluții practice pentru tine.

Ce tipuri de aparate dentare găsești acum pe piață?

În funcție de modul în care se aplică, dar și de materialele din care sunt realizate, cele mai căutate aparate dentare de pe piață sunt:

  • dispozitive dentare ceramice – sunt realizate din materiale extrem de asemănătoare dinților danturali, compozitul fiind ușor de modelat în forma de care ai nevoie și îți asigură rezultate deosebite, cu precădere atunci când ai probleme ușoare spre moderate;
  • dispozitive dentare metalice – se numără printre cele mai populare tipuri de aparate medicale de pe piață. În ciuda faptului că sunt vizibile în timpul tratamentului, brackeții te ajută să îți corectezi poziția dinților. Ai grijă, însă, pentru că periodic trebuie să te întorci la medic: acesta îți va strânge brackeții ori de câte ori este nevoie;
  • dispozitive medicale linguale – sunt estetice și eficiente, întrucât se aplică pe partea din spate a dinților. Dacă vrei ca aparatul tău să nu fie deloc vizibil în timpul tratamentului, alege un dispozitiv din această categorie.

Care sunt elementele de care să ții cont înainte de alegerea aparatului potrivit?

Având în vedere că oferta de dispozitive medicale de pe piață este una foarte variată, pentru a-ți fi mai ușor să iei decizia potrivită, poți să iei în calcul următoarele:

  • cât de avansată este problema cu care te confrunți;
  • contează sau nu pentru tine dacă aparatul dentar este vizibil în timpul tratamentului?
  • ce buget ai la dispoziție pentru aparatul dentar?

Punând în balanță toate aceste detalii, vei putea lua hotărârea cea mai bună pentru tine.

Pentru cât timp trebuie să porți aparatul dentar?

Răspunsul la această întrebare depinde exclusiv de modul în care se prezintă dantura ta, dar și de felul în care organismul tău reacționează atunci când începi să porți aparatul dentar. Dacă pentru unii pacienți este suficient să poarte aparatul vreme de câteva luni, pentru alții este nevoie de o perioadă de până la 2 ani pentru a-și corecta poziția dinților. Medicul ortodont este cel care îți va spune când este indicat să îndepărtezi aparatul.

FamilyDent.roîți propune doar soluții moderne și eficiente pentru problemele cu care te confrunți la nivelul cavității bucale. Îți poți face o programare aici indiferent dacă ai nevoie de implanturi dentare, să îndepărtezi o carie sau dacă vrei să îți corectezi poziția dinților cu ajutorul unui aparat dentar modern și eficient. Mergând periodic la medicul stomatolog, vei putea descoperi problemele cu care te confrunți, iar astfel, tratamentul va fi mult mai simplu decât dacă ai aștepta o perioadă mai îndelungată.

Date de contact:

Email: info@familydent.ro          

Telefon: 031 229 7087